Tervezze meg kerítését!

Kedves Ügyfelünk!

A COVID-19 terjedése miatt, úgy döntöttünk, hogy vásárlóink és kollégáink védelme érdekében határozatlan ideig korlátozzuk megszokott nyitvatartásunkat és szolgáltatásainkat!

Személyes értékesítés szünetel!

Rendeljen webshopunkban.
Szakértő kollégáink továbbra is elérhetők online és telefonon.

Felfüggesztettük a készpénzes fizetést!

Ideiglenesen csak előreutalással vagy webes fizetéssel rendezheti megrendelését.
Pénzvisszafizetési garanciát vállalunk.

Érintésmentes vásárlás! Országos kiszállítás!

Online rendelhet és fizethet, emellett megbízott partnereink védő felszerelésben szállítják ki termékeit, amit a gépjármű melletti járdaszegélyre helyeznek el.

Csökkentett kiszállítási díjak!

Mivel személyes átvételre jelenleg nincs mód, jelentősen csökkentettük a szállítási díjakat.
 

Hírlevél

Irakozzon fel hírlevelünkre és értesüljön újdonságainkról!

E-mail címe:

Neve:

Miről szeretne információt kapni?Tudomásul veszem, hogy az adatkezelő a most megadott személyes adataimat a saját Adatkezelési tájékoztatójának feltételei szerint kezelheti.

Kategóriák


Egyéb


Tűzihorganyzás vagy galvanizálás? Tegyük tisztába a fogalmakat!

2017-11-27
Mind a tűzihorganyzás, mind a galvanizálás korszerű korrózióvédelmi eljárásként ismert felületkezelési technológia. Számos előnyeik között a hosszú élettartam miatt sokan választják ezen technológiákkal kezelt termékeket.
 
A tűzihorganyzás technológiája
 
A megtisztított felületű acélszerkezetet folyékony, 435–450 °C-os horganyfürdőbe mártják. A horganybevonat a vas és a cink reakciója által jön létre és rakódik rá az acélfelületre. A horganyzás elektrokémiai korrózióvédelmet biztosít, mely megóvja az alapfémet a kisebb sérülések helyén is. A tűzihorganyzott termékek ellenállnak hő- és vegyi hatásoknak, így a hazánkban is előforduló savas eső sem roncsolja az acél felületét. Oszlopaink belső felülete szintén tűzihorganyzott, hiszen a zártszelvényt a horganyba való merítése lehetővé teszi, hogy az oszlop belső felületére is kerüljön bevonat. A horganybevonat általános vastagsága 60-70 mikron, mely hosszú évekig biztosít védelmet.
 
Speciális igények esetén a tűzihorganyzott kerítéseket és oszlopokat tovább erősíthetjük színterezéssel.
 
 
A galvanizálás technológiája
 
Színterezett termékeink (zöld és antracit színű kerítéselemek, oszlopok, kapuk, zártszelvények) galvanizáláson esnek át, majd a későbbiekben kapnak műanyagbevonat-réteget. A galvanizálási eljárás a tűzihorganyzáshoz képest kevésbé tartós felületvédelemet jelent. Az eljárás különbségének lényege, hogy a galvanizálás esetében az acélszerkezetet fémsó-oldatos galvánfürdőbe mártják és egy egyenáramú áramforrás negatív sarkára, a bevonófémet pedig a pozitívra kötik. 
 
 
Az elektromos áram hatására a pozitív töltésű fémionok a sóoldatban a munkadarab felületéhez áramlanak, majd ott elektronokat vesznek fel, ezáltal semleges fématomokká válnak, és lerakódnak a munkadarab felületén. A galvánréteg hozzávetőlegesen 10 mikron vastagságú. A száradást követően a termékek műanyag fedőréteget kapnak, így összességében hasonlóan ellenálló és tartós felületkezelésen esnek át mint a tűzihorganyzott termékeink.
 
Amennyiben további információkra lenne szüksége, keresse fel Vig György szakértő kollégánkat!

Legfrissebb bejegyzések

Betonozás A-tól Z-ig
2018-08-03

2d antracit táblás kerítés lejtős terepen
2018-06-29

Mitől válik az acélkerítés tökéletessé? Ismerkedjen meg a színterezés technológiájával!
2017-11-30

Tűzihorganyzás vagy galvanizálás? Tegyük tisztába a fogalmakat!
2017-11-27

Véleménye fontos számunkra!

Kérjük ossza meg velünk véleményét, észrevételeit.

Köszönjük!