Tervezze meg kerítését!

Hírlevél

Irakozzon fel hírlevelünkre és értesüljön újdonságainkról!

E-mail címe:

Neve:

Miről szeretne információt kapni?Tudomásul veszem, hogy az adatkezelő a most megadott személyes adataimat a saját Adatkezelési tájékoztatójának feltételei szerint kezelheti.

Kategóriák


Egyéb


Tűzihorganyzás vagy galvanizálás? Tegyük tisztába a fogalmakat!

2017-11-27
Mind a tűzihorganyzás, mind a galvanizálás korszerű korrózióvédelmi eljárásként ismert felületkezelési technológia. Számos előnyeik között a hosszú élettartam miatt sokan választják ezen technológiákkal kezelt termékeket.
 
A tűzihorganyzás technológiája
 
A megtisztított felületű acélszerkezetet folyékony, 435–450 °C-os horganyfürdőbe mártják. A horganybevonat a vas és a cink reakciója által jön létre és rakódik rá az acélfelületre. A horganyzás elektrokémiai korrózióvédelmet biztosít, mely megóvja az alapfémet a kisebb sérülések helyén is. A tűzihorganyzott termékek ellenállnak hő- és vegyi hatásoknak, így a hazánkban is előforduló savas eső sem roncsolja az acél felületét. Oszlopaink belső felülete szintén tűzihorganyzott, hiszen a zártszelvényt a horganyba való merítése lehetővé teszi, hogy az oszlop belső felületére is kerüljön bevonat. A horganybevonat általános vastagsága 60-70 mikron, mely hosszú évekig biztosít védelmet.
 
Speciális igények esetén a tűzihorganyzott kerítéseket és oszlopokat tovább erősíthetjük színterezéssel.
 
 
A galvanizálás technológiája
 
Színterezett termékeink (zöld és antracit színű kerítéselemek, oszlopok, kapuk, zártszelvények) galvanizáláson esnek át, majd a későbbiekben kapnak műanyagbevonat-réteget. A galvanizálási eljárás a tűzihorganyzáshoz képest kevésbé tartós felületvédelemet jelent. Az eljárás különbségének lényege, hogy a galvanizálás esetében az acélszerkezetet fémsó-oldatos galvánfürdőbe mártják és egy egyenáramú áramforrás negatív sarkára, a bevonófémet pedig a pozitívra kötik. 
 
 
Az elektromos áram hatására a pozitív töltésű fémionok a sóoldatban a munkadarab felületéhez áramlanak, majd ott elektronokat vesznek fel, ezáltal semleges fématomokká válnak, és lerakódnak a munkadarab felületén. A galvánréteg hozzávetőlegesen 10 mikron vastagságú. A száradást követően a termékek műanyag fedőréteget kapnak, így összességében hasonlóan ellenálló és tartós felületkezelésen esnek át mint a tűzihorganyzott termékeink.
 
Amennyiben további információkra lenne szüksége, keresse fel Vig György szakértő kollégánkat!

Legfrissebb bejegyzések

DUPLA DRÓTHÁLÓ KERÍTÉS KONTRA DÍSZKERÍTÉS
2021-08-11

A KERÍTÉSEK 5 ALTERNATÍV FUNKCIÓJA, AMIRE TALÁN NEM IS GONDOL
2021-05-06

6 tuti tipp az olcsóbb kerítésért
2021-01-25

Lehet-e télen kerítést telepíteni?
2020-12-08

Fém kerítés vagy gabion? Melyiket válasszam?
2020-04-30

Betonozás A-tól Z-ig
2018-08-03

2d antracit táblás kerítés lejtős terepen
2018-06-29

Mitől válik az acélkerítés tökéletessé? Ismerkedjen meg a színterezés technológiájával!
2017-11-30

Tűzihorganyzás vagy galvanizálás? Tegyük tisztába a fogalmakat!
2017-11-27

Véleménye fontos számunkra!

Kérjük ossza meg velünk véleményét, észrevételeit.

Köszönjük!