Tervezze meg kerítését!

Hírlevél

Irakozzon fel hírlevelünkre és értesüljön újdonságainkról!

E-mail címe:

Neve:

Miről szeretne információt kapni?Tudomásul veszem, hogy az adatkezelő a most megadott személyes adataimat a saját Adatkezelési tájékoztatójának feltételei szerint kezelheti.

Kategóriák


Egyéb


A KERÍTÉSEK 5 ALTERNATÍV FUNKCIÓJA, AMIRE TALÁN NEM IS GONDOL

2021-05-06

Ha van egy házunk, akkor kell hozzá kerítés is. Így csinálták a szüleink a szomszédok és minden ismerősünk. De miért is jó, ha van kerítésünk? Annyira egyértelműnek tűnik a válasz: telekhatárolás, az pedig azért szükséges, hogy kijelöljem a saját tulajdonomat, hogy aki arra jár, ne lépjen magánterületre.

Ha azonban végig gondoljuk, mire jó még a kerítés, akkor a saját igényeinket is jobban fel tudjuk mérni vásárlás előtt, és így a lehető legjobb döntést hozhatjuk.

A mai cikkünkben végig vesszük a kerítések talán nem annyira egyértelmű funkcióit. Mert valójában nem csak a telekhatárolás a lényeg.

1, Fokozza az épület stílusát

Sokszor tapasztaljuk, főleg az új típusú házaknál, hogy a megrendelő motivációja valahogy elfogy a kerítés megtervezésekor, és a legkézenfekvőbb megoldást választja, amivel az egész épület megjelenését rontja el. Nem csoda, hogy főleg, ha nem kész házat vásárolunk, hanem építkezünk, hogy egész egyszerűen elfáradunk mire a kerítésre kerül a sor és a legegyszerűbb megoldást választjuk. Lehet, hogy pont arra gondolunk, most egy ideig ez is jó lesz, majd azt vesszük észre, hogy évek teltek el és mégsem cseréltük le a kerítést. Pedig olyan nagy már a kínálat kerítés tekintetében, hogy bármilyen házunk is van, biztosan találunk hozzá megfelelően illeszkedő kerítést. Rusztikus, modern, klasszikus? Nézzünk szét a kínálatok közt már akkor, mikor a ház vásárlásánál vagy építésénél tartunk. A kerítés fokozza és kiegészíti a házunk stílusát gyönyörű összképet alkotva.

Kapcsolódó cikk: HOGYAN ALAKÍTSUK KERÍTÉSÜNKET HÁZUNK MEGJELENÉSÉHEZ? - A MODERN GABION ISKOLAPÉLDÁJA

2, Kertrendezési elem

Hasonló a helyzet a kerttel is. A kerítés nem csak arra jó, hogy körbehatárolja a telket. Gondolkodjunk kicsit komplexebben. A különböző stílusú, anyagú és méretű kerítéseket kombináljuk a kertben is. Miért ne lehetne fém rács növényfuttató, vagy a gabion támfal egyben a telekhatároló kerítés. Félmagas kerítésekkel elhatárolhatjuk a kert különböző részeit, apácarácsokkal lugasokat alakíthatunk ki. A kerítések nem kell, hogy csak az udvar szélét jelezzék, szervesen beépülhetnek a kertrendezési elemként is.

Kapcsolódó cikkVIRÁGOK A FA KERÍTÉSTÁBLÁN

3, Kártevők távoltartása

A háztáji kertészkedés reneszánszát éli. Mivel sokan végezték home office a feladataikat, többet éreztek nagyobb igényt arra, hogy közvetlen környezett szebbé tegyék, illetve otthon a házkörül foglalják le magukat. A növénytermesztés nem csak remek kikapcsolódás, de nagyon praktikus is, hiszen otthon meg tudjuk termeszteni a számunkra legízletesebb haszonnövényeket. Na de milyen bosszantó, ha illetéktelenek is eltulajdonítják a termést.

Ha szeretnénk megóvni a zöldségeinket a kártevőktől, válasszunk minél zártabb kerítést. Akár a veteményest közvetlenül is körbe keríthetjük.

Kapcsolódó cikkMELYIK HÁZIÁLLATHOZ, MILYEN KERÍTÉS VALÓ?

4, Belátásgátlás és hangszigetelés

Sajnos az ember nem mindig választhatja meg a szomszédjait, van az úgy, hogy a mellettünk élő személynek idegesítő hobbija van és persze az is előfordul, hogy később költözik egy fogalmas üzlet mellénk. Ez a jelenség nagyon kellemetlen tud lenni, hiszen otthon mindenki nyugalomra vágyik. Két problémát kell ebben az esetben megoldani. Az egyik, hogy látnak minket a másik, hogy halljuk egymást.

Szerencsére belátásgátló termékeknek se szeri se száma. Azonban a különböző hálók csak az átlátást orvosolják és a hangszigetelést nem. A legjobb megoldás a gabion, amit akár földel akár speciális anyaggal töltve különösen jó hangszigetelést tudunk megvalósítani. Ez a megoldás nagyon jó választás például forgalmas út mellett élőknek.

Mivel pedig a gabion töltése általában kővel történik, nagyon dekoratív és természetes hatást tudunk elérni, amit tovább fokozhatunk futónövények ültetésével.

Kapcsolódó cikkPRIVÁT ÉLETTÉR KIALAKÍTÁSA SZAKSZERŰEN, AVAGY A BELÁTÁSGÁTLÓ OPTIMÁLIS ELHELYEZÉSE

5, A telek értékének növelése

Kevésbé szoktuk hangsúlyozni, hogy a kerítés remek befektetés. Ha a telkünket, házunkat el szeretnénk adni a kerítés fokozza az értékét. A vásárló sokszor már az első pár percben eldönti, hogy tetszik-e neki, amit lát, hogy el tudná-e képzelni az életét (vagy üzletét) ezen a területen. Segítsük a döntés egy jó állapotban lévő dekoratív kerítéssel. A romokban álló udvar nagyon lehangoló tud lenni és a potenciális vásárló csak a megoldandó feladatokat látja

Akár megéri csak a tovább értékesítés miatt is megvásárolni egy kerítést. Nagyon sok könnyen telepíthető dekoratív termék létezik, amit akár napokon belül összeszerelhetünk. Ha pedig egy épített beton vagy tégla lábazatunk van, fel is újíthatjuk bontás nélkül is. Gabion burkolással ugyanolyan lesz, mint egy teljesen új minőségi gabionkerítés.

Kapcsolódó cikkESETTANULMÁNY MEGLÉVŐ LÁBAZAT FELÚJÍTÁSÁRA GABIONNAL

 

Ha ihletet nyert és további kérdések merültek fel önben, kérdezzen bátran szakértő kollégáinktól.
Ügyfélszolgálat

Legfrissebb bejegyzések

DUPLA DRÓTHÁLÓ KERÍTÉS KONTRA DÍSZKERÍTÉS
2021-08-11

A KERÍTÉSEK 5 ALTERNATÍV FUNKCIÓJA, AMIRE TALÁN NEM IS GONDOL
2021-05-06

6 tuti tipp az olcsóbb kerítésért
2021-01-25

Lehet-e télen kerítést telepíteni?
2020-12-08

Fém kerítés vagy gabion? Melyiket válasszam?
2020-04-30

Betonozás A-tól Z-ig
2018-08-03

2d antracit táblás kerítés lejtős terepen
2018-06-29

Mitől válik az acélkerítés tökéletessé? Ismerkedjen meg a színterezés technológiájával!
2017-11-30

Tűzihorganyzás vagy galvanizálás? Tegyük tisztába a fogalmakat!
2017-11-27

Véleménye fontos számunkra!

Kérjük ossza meg velünk véleményét, észrevételeit.

Köszönjük!