TERMÉKEK

Vissza
WPC KERÍTÉS Fém táblás kerítés Alumínium léckerítés Fa kerítés Tekercses drótkerítés Gabion, kőkosár Kapuk Belátásgátló Beton és kő lábazatok Kerti kiegészítők Rögzítők és lefogók Oszlopok és oszloptartozékok

Ilyen volt! Ilyen lett!- Szomszéd telek leválasztása Krypton 3D55 kerítéssel

2024.04.23

Szomszédot sajnos nem választhatunk, kerítést és belátásgátlót azonban igen!

Ügyfelünk megelégelte, hogy szeretettel gondozott kertje látványát elcsúfítja a szomszéd romos terasza. Mivel sajnos a tulajdonosnak nem volt szándéka a közeljövőben ezen változtatni, ügyfelünk kezébe vette az irányítást!

Első lépésként felvette velünk a kapcsolatot és mi a gyorsan telepíthető, stabil és tartós Krypton3D55 kerítéstáblákat ajánlottuk, mivel ez könnyedén felszerelhető Ecoflex belátásgátló szalaggal is.

 

Miért is ajánlottuk ezt a megoldást?

Mert a Krypton3D55 kerítések nagyon jó ár- érték arányúak. Mivel igazából a szomszéd feladata lett volna a problémát megoldani, ezért természetesen fontos szempont volt, hogy egy gazdaságos kerítést kínáljunk.

Szintén lényeges volt, hogy egy hosszú évekig tartós, és ezzel együtt nagyon kevés karbantartási igénnyel rendelkező kerítés legyen, hogy ügyfelünknek ne kelljen a gondozásra a továbbiakban időt és pénzt áldoznia, a szomszédtól engedélyt kérnie, hogy hozzáférjen az ő oldalához.

Emellett ez a kerítés talpas oszlopokkal meglevő betonsávalapra egészen gyorsan szerelhető. Ez a szempont mindig sokat számít, ha oldalsó kerítést telepítünk, mivel az építés során a szomszédos telkek között szabad az átjárás, ami probléma lehet a szomszéd türelme, háziállatok (pl. kutyák), gyerekek miatt, illetve kellemetlen, ha szeretnének a mellettünk lévő udvarban pihenni, vendégeket fogadni.

Bár a lekerítés és átlátásgátlás volt a cél, aminek a Krypton3D55 kerítés belátásgátlóval adott határig felel meg, a megrendelő mégis első sorban gazdaságos megoldást szeretett volna találni. Ennek az is az oka, hogy hosszú távon növényekkel szeretné takarni a szomszéd telkét, és egyelőre csak átmeneti megoldásként kb. 80-100 cm magasságban akarta megvalósítani a romos terasz aljzat takarását.

Itt ajánlottuk a befűzhető Ecoflex szalagokat, amik UV-állók, ezért nem fakulnak és bőven kitartanak addig, míg a növények megnőnek és sűrű lombozatot eresztenek. A belátásgátló szalagnak még az is nagy előnye, hogy mivel a kerítésbe fűzzük, feszesen tudjuk telepíteni, így nem tépázza a szél, ami gyakran tönkre teszi a belátásgátló hálókat. Valamint a megrendelő nem szerette volna az egész kerítést takarni, erre a részleges belátásgátlásra pedig ideális megoldás a belátásgátló szalagok használata, mert így mi magunk dönthetjük el mennyi takarást akarunk megvalósítani.

 

A megvalósított Krypton3D55 kerítés:

A megvalósított kerítés acél Krypton3D55 Medium táblákból áll, melyek 1730 cm magasak és zöld (RAL6005) színűek.

A tábla 4mm vastagságú huzalokból áll és rácsosztása 55x200 mm. Tapasztalataink és ügyfeleink visszajelzése szerint, ennek köszönhetően egy stabil táblás kerítésrendszert kapunk, ami a legtöbb esetben megfelel a lakosság felhasználásnak. Ez a típus ráadásul a bordáknál extra vízszintes huzallal erősített.

 

Krypton3D55 acél rácsos kerítés Ecoflex belátásgátló szalaggalEbben az esetben az általánosságban alkalmazott oszlopbetonozás nem volt lehetséges, mert a telek szélén egy betonszegély volt. Ez azonban nem volt hátrány, sőt! Mivel a betonszegély jó állapotú volt, a telepítők nem kezdték el elbontani, hanem arra állították fel a dübelezhető talpas oszlopokat. Ezáltal megspórolták a betonozással járó plusz időt és pénzt.

Az oszlopokra a táblákat univerzális lefogófüllel rögíztették. Végül pedig egyszerűen befűzték a szintén zöld színű Ecoflex szalagot, amit zárósínnel rögíztettek a kerítéstáblák huzaljaihoz.

 

Összeségében a telepítéssel két személy pár óra alatt végzett.

Végre jöhetnek a virágok ültetése. Addig is míg azok szép magasra nőnek, jó szolgálatot tesz a belátásgátlóval kombinált Krypton 3D55 Medium fém táblás kerítésünk.

A telepítést a VS kerítés végezte:
Telefonszám: +36 70 622 2812, +36 70 948 6499
E-mail: info@vskerites.hu

 

 

ajánlott
bejegyzéseink

Kié a kerítés? Jogi kérdések a kerítés építéssel és fenntartással kapcsolatban

Sokszor tapasztaljuk, hogy a jószomszédi viszony a telekhatáron álló kerítés függvénye. Kié a kerítés? Kinek kell az megépíteni? Ki állja a költségét? Ezekre a kérdésekre adunk választ.

2019.01.14

hasznos jog

Kerítés etikett

Kerítés telepítésének számos előnye van, de ne feledkezzünk meg  a jószomszédi viszonyról sem. Ha nem akar haragost otthona közvetlen közelében, kattintson. 

2021.07.02

hasznos telepítés

Jószomszéd kerítésajánló

Mai cikkünkben igyekszünk olyan kerítéseket ajánlani, ami jó választás lehet oldalsó kerítésnek és azt is részletezni fogjuk, hogy miért. Ha most keres a szomszéddal közös kerítést, akkor mindenképpen olvasson tovább.

2021.07.16

ajánló

Miért jobb az acél kerítés, mint a téglafal?

Szüksége lenne új kerítésre, de még csak keresgél? Akkor előbb utóbb biztosan felmerül a téglafal és a fém rácsos kerítéstábla ötlete is. Ne kutasson tovább a leírások között! Most tisztázzuk önnek, miért is jobb az acél rácsos kerítés.

2024.02.21

fém

A nagy fém kerítés összehasonlítás

Új kerítésünk kiválasztása mindig nagy döntés, hiszen szeretnénk egy tartós, biztonságos, esztétikus megoldást a lehető legjobb áron. Milyen lehetőségeink vannak, ha fém kerítést szeretnék választani? Tudjon meg mindent, hogy jó döntést hozhasson.

2024.04.05

fém összehasonlítás